„Sunt foarte mulţi conservatori care nu ştiu că sunt conservatori din simplul motiv că a fi conservator este o stare naturală, firească. Dacă crezi în familie şi în forţa comunităţii mici, aglutinată în jurul bisericii sau a şcolii de cartier, dacă crezi că această solidaritate în mic este temeiul marii solidarităţi naţionale, dacă crezi că munca pentru prosperitatea familiei tale este mai ales o datorie, dacă crezi că eşti suficient de puternic să-ţi iei destinul în mâini, dacă crezi că statul trebuie să fie mic, dar puternic, să te apere ferm când eşti agresat, dar să te lase în pace când nimeni nu te ameninţă, dacă crezi că schimbările trebuie lăsate să se petreacă aşa cum scrie la Ecclesiast, fără să fie forţate sau blocate, dacă crezi că proprietatea ta e sacră şi că legea morală din noi prevalează asupra tuturor deciziilor politice oricât de democratic ar fi luate, atunci eşti conservator.
După acest chip pe care l-am creionat rapid, nu-i aşa că recunoşti în el milioane de români? În cazul acesta, milioane de români sunt, de fapt, conservatori. După toate sondajele din ultimii 15 ani, portretul românului este unul conservator. Doar că nu a apărut nici o forţă politică capabilă să-i ofere platforma de valori şi mesajul politic adecvat.”
Notă personală: Dacă eşti membru al Partidului Conservator al lui Dan Voiculescu înseamnă cu nu ai nici o legătură cu valorile conservatoare.
*fragment din interviul acordat de Sever Voinescu în cartea „Noua şcoală de gândire a dreptei”, Cristian Pătrăşcanoiu (editor), Humanitas, 2011.